A Digitális Régió Program bemutatkozott Álmosdon

Az idén tavasszal meghirdetett Digitális Régió Program kapcsán tartottunk tájékoztatót Álmosdon.

A Digitális Régió Program (DRP) célja, hogy a digitalizáció térnyerése kapcsán segítséget nyújtsunk a digitális készségek fejlesztésében egyéni és szervezeti szinten egyaránt.

A tudatos internet és számítógép használat az első lépése, hogy valaki elinduljon a digitalizációs fejlődés útján. Sajnos manapság ez az első lépés is sok esetben hiányzik, hiszen nincs kialakult kultúrája az internet használatának Magyarországon. Nincs is ezzel semmi baj, hiszen nagyon gyorsan tört ránk a digitalizáció és az emberek jellemzően alultájékozottak ezek használatában. Álmosd településen 2022. augusztus 03-án tartottunk előadást a Tudatos internethasználat alapjairól, az internet veszélyeiről és lehetőségeiről.

A kis létszámú hallgatósággal igazán interaktív beszélgetést tudtunk folytatni, számos kérdést sikerült tisztázni. Jól érzékelhető volt, hogy milyen nagy a tudásszomj olyan témákban, melyet napról napra használnak az emberek.

A Digitális Régió Program tájékoztatóit a jövőben igyekszünk megszervezni a többi Hajdú-Bihar megyei kistelepülésen is, ezzel is segítve a felzárkózásukat.

Oszd meg másokkal!