Elindult a Digitális Régió Program

A Szilícium Mező Regionális Informatikai Klaszter vezetésével útjára indult a Digitális Régió Program az észak-alföldi régióban.

Vámosi Gábor, a Szilícium Mező Regionális Informatikai Klaszter menedzsment szervezetének, a Szilícium Mező Kft. -nek ügyvezetője elmondta, hogy a Digitális Régió Program (DRP) legfőbb küldetése, hogy a digitalizáció térnyerésével és fejlődésével összhangban segítse a lakosságot és szervezeteket digitális készségeik fejlesztésében.

A DRP tájékoztató előadások, elméleti és gyakorlati képzések mellett digitalizációhoz köthető szolgáltatásokat is fog kinálni a jövőben.

Lépésenként a digitalizáció minden részterülete meg fog jelenni a DRP kínálatában, így pl. olyan érdekes és izgalmas területek is, mint a robotika, automatizáció vagy a mesterséges intelligencia.

A tájékoztató előadásokkal elsősorban a tudatosságra igyekeznek hangsúlyt helyezni.  A különféle életkorúaknál más és más témák azok amelyek relevánsak, ráadásul jelentős különbség van a digitális írástudás tekintetében is.

A képzések rendszerében a gyakorlatiasság kiemelt szerepet kap, annak érdekében, hogy rövid idő alatt azonnal használható tudást tudjon átadni.

Oszd meg másokkal!