Hopp az Appra!

Hopp az Appra!

Mobil applikáció ötlet verseny és mentor program a Debrecen Egyetem hallgatói részére

A Szilícium Mező Regionális Informatikai Klaszter által 2022-ben életre hívott Digitális Régió Program célja, hogy lépést tartva az informatika fejlődésével, segítse a felhasználók digitális készségeinek fejlesztését, a vállalkozások és egyéb szervezetek digitális átállását, és segítse új, innovatív informatikai termékek fejlesztését.

Hazánkból indulva számos informatikai ötlet futott be, lett sikeres és hódított meg több országot. Elég csak a Prezire vagy a debreceni székhelyű Shop-Renter hihetetlen szárnyalására gondolni. Mindezen sikerek mellett azonban vannak még olyan szunnyadó ötletek, melyek akár hasonló utakat járhatnak be!

Ám ahogy a tehetség is elveszhet kellő odafigyelés nélkül, úgy az ötletek sem valósulnak meg maguktól. 

A Digitális Régió Program keretében ezért a Debreceni Egyetem hallgatói részére meghirdetjük a Hopp az Appra! tehetségkutató versenyt, ami olyan (mobil) applikációkra vonatkozó ötlet-, illetve  termékversenye, amelyek esetében már megvannak azon kidolgozott ötletek, melyek korszakalkotók lehetnek, de a  továbblépéshez hiányzik némi szaktudás, némi kapcsolat vagy némi tőke, esetleg – a bírálatnál mindenképpen előnyt jelent  – már létezik valamilyen bemutatható próba verziója.

A beküldött pályaművek/ötletek előzetes elbírálása után bemutatásra kerülnek a szakértőkből álló zsűri  számára, akik ha látnak benne fantáziát, akkor értékesítési, marketing és PR tanácsokkal illetve szakmai/befektető kapcsolatokkal segítik a projekt továbbfejlődését.

A pályaműveket több szakaszban értékeli a zsűri, az első beküldési határidő 2022. december 15.

Oszd meg másokkal!