Sikeres kezdete a digitális felzárkózást célzó képzéseknek Debrecenben

Sikeres kezdete a digitális felzárkózást célzó képzéseknek Debrecenben

A mai napon ünnepélyes keretek között elindult a Szilícium Mező Regionális Informatikai Klaszter által életre hívott Digitális Régió Program képzései Debrecenben. A képzések célja, hogy elősegítsék a digitális felzárkózást és növeljék a magyar vállalkozások versenyképességét a globalizálódó világban.

A megnyitón felszólalt Dr. Puskás István, Debrecen kultúrális ügyekért felelős alpolgármestere, aki kiemelte a digitalizáció jelentőségét és a város elkötelezettségét a fejlődés elősegítése érdekében. A rendezvényen számos érdekes előadás hangzott el, többek között Rády Eszter pszichológus beszélt a nők IT szektorban történő beilleszkedéséről és a nemek közötti egyenlőség fontosságáról a technológiai iparban.

Vámosi Gábor, a Digitális Régió Programot szervező Szilícium Mező Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a képzések kínálata széles spektrumot ölel fel, magában foglalva a legújabb technológiai ismereteket és szaktudást, amelyek segítségével a résztvevők magasabb szintre emelhetik vállalataik digitális készségeit. A program lehetőséget biztosít a vállalatvezetők és munkavállalók számára, hogy fejlesszék ismereteiket a digitalizáció terén, és maximálisan kihasználják annak előnyeit üzleti tevékenységükben.

A Digitális Régió Program képzései a digitális átalakulás és a versenyképesség növelése mellett a társadalmi felelősségvállalásra és a fenntarthatóságra is nagy hangsúlyt fektetnek. Az eseményen részt vevő vállalatok és szakemberek egyaránt elismeréssel szóltak a kezdeményezésről, és várakozással tekintenek a jövőbeli képzések elé. A Szilícium Mező Regionális Informatikai Klaszter elkötelezett a digitális fejlődés és az üzleti siker előmozdítása iránt. A jelenleg elérhető tucatnyi képzést folyamatosan bővítjük a piaci igényekre reagálva.

Oszd meg másokkal!